Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Μουσειοβαλίτσες: Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης στην Αθήνα φτιάχνει τις βαλίτσες του και ταξιδεύει για την Κωνσταντινούπολη!

Αν έχετε παιδί από 2,5 έως 8 ετών, ζείτε στην Κωνσταντινούπολη, και εσείς ή η/ο σύζυγός σας μιλάει ελληνικά, τότε αυτή η είδηση σας ενδιαφέρει! Μέσα από 3 θέματα και ισάριθμα ταξίδια οι «Μουσειοσκευές» του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης στην Αθήνα ταξιδεύουν με τους συνεργάτες του στην Πόλη, με σκοπό να εμπνεύσουν μικρούς και μεγάλους μέσω της Τέχνης…
Από τον Ιανουάριο του 2013 έως και το Μάρτιο του 2013 τα ελληνόφωνα παιδιά της Πόλης, οι γονείς και οι δάσκαλοι τους θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, συμμετέχοντας ενεργά, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Παιδικής Τέχνης Αθηνών (http://www.childrensartmuseum.gr/). Το πρόγραμμα απευθύνεται τόσο στα παιδιά των ελληνικών μειονοτικών σχολείων, όσο και σε εκείνα που προέρχονται από ελληνόφωνο οικογενειακό περιβάλλον, αλλά δεν επισκέπτονται τα μειονοτικά σχολεία, και ιδίως τα παιδιά μικτών γάμων.
Το Μουσείο, αξιοποιώντας την εκπαιδευτική εμπειρία 18 ετών και την τεχνογνωσία των στελεχών του, προτείνει τη χρήση της «εικαστικής γλώσσας» ως μέσο προσέγγισης διαφορετικών θεματικών ενοτήτων. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του Μουσείου «η Τέχνη μπορεί να υποστηρίξει την ελληνομάθεια των μαθητών ήδη κατά το προνηπιακό στάδιο, ενώ παράλληλα ως όχημα ανάπτυξης ποικίλων δεξιοτήτων εγγυάται τη συμμετοχή, όλων των παιδιών ανεξαρτήτως επιπέδου λεκτικών γνώσεων».
Τα εργαστήρια και τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στους χώρους της Κοινότητας Σταυροδρομίου στην Αγία Τριάδα. Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν παρακαλούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση sismanogliomegaro@gmail.com που να περιέχει στοιχεία επικοινωνίας τους.
Σχετικά με τα εικαστικά εργαστήρια παρακαλούμε σημειώστε ότι σε κάθε εργαστήριο μπορούν να συμμετάσχουν έως 15 παιδιά.
Στα εργαστήρια στα οποία συμμετέχουν παιδιά 2,5- 5 ετών, είναι απαραίτητη η παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου και ενός κηδεμόνα, η ενεργή συμμετοχή του έχει σχεδιαστεί από τους υπεύθυνους του Μουσείου.
Οι ημερομηνίες και ώρες πραγματοποίησης των εργαστηρίων είναι οι εξής: 
19 Ιανουαρίου 2013: με αφορμή τη Μουσειοσκευή «Ζωγραφίζω τη θάλασσα»
(Θεανώ Κοτταρίδου, Ιστορικός Τέχνης-Μουσειολόγος, στέλεχος του Εκπαιδευτικού τμήματος του Μ.Ε.Π.Τ., Επιμελήτρια Μ.Ε.Π.Τ. /  Ίρις Κρητικού, Ιστορικός Τέχνης, Αντιπρόεδρος Μ.Ε.Π.Τ.)
•    10.00- 10.30:  Α’ Παρουσίαση στους εκπαιδευτικούς  Μουσειοσκευής
•   10.45- 11.45:  α’ Εικαστικό Εργαστήριο για 15 παιδιά 2,5- 5 ετών με 15 γονείς: «Ήταν ένα μικρό καράβι»
•    12.15- 14.15: Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς  «Υλικά και τεχνικές ζωγραφικής»
•    17.00- 19.00 Εικαστικό εργαστήριο για 20 παιδιά Α΄-Δ΄δημοτικού: «Το καράβι των ονείρων μας»,
•    19.15-20.00: Παρουσίαση – συζήτηση σε ενήλικο κοινό από την κα Ίριδα Κρητικού
23 Φεβρουαρίου 2013: Μουσειοσκευή «Ζωγραφίζω το δέντρο» – το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τον Ιανουάριο.
30 Μαρτίου: Μουσειοσκευή «Ζωγραφίζω την ανθρώπινη μορφή» το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί το Φεβρουάριο.
Η συνεργασία του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης στην Αθήνα βασίζεται στην ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη.
Πηγή: mfa.gr/turkey

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...