Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

To Συριακό στο επίκεντρο της επίσκεψης Κλίντον στην Τουρκία

Στην Τουρκία μετέβη η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, η οποία θα έχει συνομιλίες με... την τουρκική ηγεσία σχετικά με την κατάσταση στη Συρία.

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο πρόεδρο, Αμπντουλάχ Γκιουλ και τον πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τους οποίους πρόκειται να συζητήσουν για την υποστήριξη της συριακής αντιπολίτευσης, την ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες και τα σενάρια μιας πολιτικής μετάβασης.

Λίγες ώρες νωρίτερα, είχαν ξεσπάσει συγκρούσεις ανάμεσα σε συριακά και ιορδανικά στρατεύματα, στα σύνορα των δύο χωρών.

Σύμφωνα με ιορδανικές πηγές, όλα ξεκίνησαν όταν Σύροι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ομάδας περίπου 500 προσφύγων, μεταξύ των οποίων στελεχών του καθεστώτος Ασάντ που αυτομόλησαν, για να μπουν στην Ιορδανία. Ανδρες της ιορδανικής συνοριοφυλακής ανταπέδωσαν τα πυρά, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί .

Την ίδια ώρα, με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί του συριακού στρατού στο Χαλέπι και στη Χομς. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 103 άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους στις δύο πόλεις και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...