Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Η Τουρκία βράζει για τη φωτογραφία του Ομπάμα με το ρόπαλο ενώ μιλάει στον Ερντογάν[εικόνα]

Μια φωτογραφία του Μπάρακ Ομπάμα να κρατάει ένα ρόπαλο του μπειζμπόλ την ώρα που μιλάει στο τηλέφωνο με τον Ταγίπ Ερντογάν προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στην Τουρκία. «Η φωτογραφία δείχνει ότι ο πρωθυπουργός μας δέχεται εντολές για να κυβερνήσει τη χώρα», «ο Πρωθυπουργός να πάρει μέτρα γι' αυτή την απρέπεια» δηλώνουν βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Η διπλωματία κρύβεται καμιά φορά στις λεπτομέρειες. Μια φωτογραφία του Μπάρακ Ομπάμα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Τουρκία. Μετά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την κατάσταση στη Συρία, ο Λευκός Οίκος διένειμε αυτή τη φωτογραφία για την συνομιλία. Βλέπουμε τον Μπάρακ Ομπάμα να κρατάει στο χέρι του ένα ρόπαλο του μπειζμπόλ που του χάρισε ο αμερικανός παίκτης Χανκ Ααρον.

«Η φωτογραφία αποδεικνύει ότι ο Πρωθυπουργός μας λαμβάνει εντολές για να κυβερνήσει τη χώρα» δήλωσε ο Metin Lütfi Baydar, βουλευτής του βασικού κόμματος της αντιπολίτευσης (CHP). O αντιπρόεδρος του ιδίου κόμματος Umut Oran διερωτήθηκε αν ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει να πάρει μέτρα για να αντιμετωπίσει αυτή την «αδιάντροπη απρέπεια στην Τουρκία και στον τουρκικό λαό».

Για να κατευνάσει τα πνεύματα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Kάιτλιν Χάιντεν εξήγησε τους λόγους για τους οποίους διενεμήθη αυτή η φωτογραφία. «Η μόνη μας πρόθεση, για τη δημοσίευση αυτή της φωτογραφίας, ήταν να υπογραμμίσουμε τη στενή σχέση ανάμεσα στον Πρόεδρο Ομπάμα και στον Πρωθυπουργό Ερντογάν και να αποδώσουμε την εξαιρετική σημασία που είχε η συνομιλία τους για την επιδείνωση της κατάστασης στην Συρία» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...