Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Oι Τούρκοι θέλουν να κατασκευάσουν την πίστα της Formula 1 στο Κερατσίνι

Βήμα βήμα, κερδίζει καθημερινά έδαφος η προοπτική δημιουργίας πίστας Formula 1 στο Κερατσίνι. Μετά και την επιτόπια αυτοψία που έκανε στην περιοχή το αφεντικό της F1 Μπέρνι Εκλεστόουν και την επιστολή του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα που εκφράζει τη συμπαράσταση της κυβέρνησης στην προσπάθεια που έχει αναληφθεί από το δήμαρχο Λουκά Τζανή, έχουν ξεκινήσει οι επαφές για τη δημιουργία του master plan της επένδυσης.

Ο κ. Τζανής είχε ήδη αλλεπάλληλες επαφές και συναντήσεις εργασίας με τον ιθύνοντα νου της πίστας της Κωνσταντινούπολης. Ο Μουμτάζ Ταχίνκιογλου, ο οποίος βρέθηκε αυτές τις μέρες στην Ελλάδα, είναι ιδιοκτήτης της Taichi Holdings Group που έχει στην ιδιοκτησία της την Istanbul Park F1, ενώ είναι παράλληλα πρόεδρος της TOSFED (Τουρκικής Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού), μέλος της FIA (Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου) και πρώην πρόεδρος της Γαλατάσεραϊ .

Ο κ.Ταχίνκιογλου χαρακτήρισε εφαρμόσιμη και ρεαλιστική την κατασκευή της πίστας στη Δραπετσώνα, ενώ μελετώντας τον σχεδιασμό της τόνισε ότι «θα είναι μια πίστα κάτι ανάμεσα σε εκείνη του Μονακό και σε εκείνη της Βαλένθια».

Η γειτνίαση της πίστας με το λιμάνι του Πειραιά, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου, η εύκολη πρόσβαση τόσο από την ξηρά όσο και από τη θάλασσα και η κατασκευή θέσεων για τους θεατές ακόμα και σε πλωτές εξέδρες, κάνουν το όλο εγχείρημα άκρως ελκυστικό και αποδοτικό.

Επισημαίνεται ότι το σχέδιο ανάπλασης της παραλιακής ζώνης που επεξεργάζεται ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας προβλέπει τη κατασκευή μαρίνας και τη δημιουργία σημαντικών υποδομών όπως ξενοδοχεία, εκθεσιακούς χώρους, εμπορικά κέντρα κλπ, ενώ ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στο πράσινο και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ήδη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους επιχειρηματικοί κύκλοι από το Κατάρ, ενώ και ο ίδιος ο κ. Ταχίνκιογλου, ο οποίος ηγείται ενός ομίλου εταιρειών στους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών, των επενδύσεων και του real estate, δήλωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από Τούρκους επιχειρηματίες, αρκεί βέβαια το ελληνικό κράτος να στηρίξει με πρωτοβουλίες και λύσεις στα ζητήματα της γραφειοκρατίας το όλο εγχείρημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...