Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Παραλία μόνο για γυναίκες στην Τουρκία

Η δημοτική αρχή της πόλης Κοτσαέλι της Τουρκίας πρωτοτύπησε, καθώς αποφάσισε να περιφράξει ένα τμήμα της παραλίας και να το διαθέσει σε αποκλειστική χρήση από γυναίκες λουόμενες.

Ο δήμος προχώρησε καθαρισμό των υδάτων και στη συνέχεια αποφάσισε να περιφράξει με ξύλινη μάντρα, ένα τμήμα της παραλίας του Ερεγλί στη θάλασσα του Μαρμαρά, στο οποίο πρόσβαση θα έχουν στο εξής μόνο κολυμβητές... θηλυκού γένους.

Οι κάτοικοι, γράφει η Hurriyet, αντέδρασαν γιατί θεωρούν ότι οι γυναίκες που θέλουν να κάνουν μπάνιο καλυμμένες μπορούν να το κάνουν και στη δημόσια παραλία και ότι τα διαχωριστικά που τοποθετήθηκαν εμποδίζουν την πρόσβαση στην ακτή.

Αντιδράσεις προκλήθηκαν και από τους κατοίκους που έχασαν τη θέα προς τη θάλασσα λόγω της ξύλινης μάντρας, η οποία έχει μήκος 200 μέτρων και ύψος 2,5 μέτρων αντιστοίχως. Υπογραφές κατά του έργου μάζεψαν και γυναίκες που θέλουν να μένουν καλυμμένες στην παραλία.

Από την πλευρά του ο δήμος λέει ότι το τμήμα μόνο για γυναίκες το έφτιαξε μετά από αιτήματα τόσο καλυμμένων όσο και ακάλυπτων γυναικών που δεν ήθελαν να βρίσκονται σε παραλίες όπου θα ήταν αναγκασμένες να συνυπάρχουν με άντρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...