Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: "Να μην παραδοθεί στο αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας ο αγωνιστής Nevzat Kalayci"

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με ανακοίνωσή της "ζητά να σταματήσει η διαδικασία έκδοσης στην Τουρκία ο αγωνιστής  Nevzat Kalayci που οι ελληνικές αρχές συλλάβανε στις 7 Αυγούστου. Ο Nevzat Kalayci συμμετείχε για χρόνια στους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες στην Τουρκία, έχει βασανιστεί και φυλακιστεί για τη δράση του, ενώ αποφυλακίστηκε λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που ήταν συνέπεια της φυλακής. Η νέα καταδίκη που αντιμετωπίζει δεν είναι παρά μια πράξη εκδίκησης του τουρκικού καθεστώτος για την αγωνιστική του στάση. Η κυβέρνηση Ερντογάν παρά τα όσα διαδίδει η επίσημη προπαγάνδα, είναι εχθρική σε κάθε κοινωνική και πολιτική δράση, στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.
Σε περίπτωση έκδοσής του, ο Nevzat Kalayci θα βρεθεί φυλακισμένος στα λεγόμενα λευκά κελιά όπου τη τελευταία δεκαετία έχασαν τη ζωή τους 1.758 κρατούμενοι για τις ιδέες και τη δράση τους.
Μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο πρέπει να απορριφθεί το αίτημα έκδοσης στην Τουρκία του αγωνιστή Nevzat Kalayci που για 7 χρόνια βρίσκεται σαν πολιτικός πρόσφυγας στην Ελλάδα. Να σταματήσει η στήριξη από την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ του τουρκικού αυταρχικού καθεστώτος, που είναι απειλή για τις ιδέες, τη δράση και τελικά τη ζωή όσων αγωνίζονται για τα δικαιώματα του λαού στην Τουρκία.
Η ελληνική κοινωνία, οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έχουν κοινό εχθρό με τους εργαζόμενους στην Τουρκία, τις πολιτικές του κεφαλαίου και τη συμμαχία με τους ιμπεριαλιστές των ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΔΝΤ που επιβάλλουν στην περιοχή μας τη φτώχεια, τη λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών πηγών, το χτύπημα των δημοκρατικών ελευθεριών και τον πόλεμο.
Καλούμε τις μαχόμενες δυνάμεις της κοινωνίας, του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς, κάθε εργαζόμενο και νέο να στηρίξει το αίτημα για να μην εκδοθεί ο Nevzat Kalayci
  • Λευτεριά στον αγωνιστή Nevzat Kalayci
  • Όχι στην έκδοσή του στην Τουρκία – Να του δοθεί άμεσα και οριστικά πολιτικό άσυλο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...