Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Στην Πάτρα φτάνει σήμερα 4μελής ομάδα Τούρκων ποδηλατών

Στην Πάτρα φτάνει σήμερα Δευτέρα το βράδυ 4μελής ομάδα Τούρκων ποδηλατών, μελών του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ποδηλατικών διαδρομών Eurovelo, που κινείται κατά μήκος της «Μεσογειακής Ευρωπαϊκής Διαδρομής - ΕV8».

Η ομάδα, συνοδευόμενη από τον εθνικό συντονιστή του Δικτύου Γιώργο Φαρφαρά, αφού διασχίσει την Β. Πελοπόννησο θα κατευθυνθεί στον Πειραιά και αφού περάσει από Κρήτη και Ρόδο θα καταλήξει στην Μαρμαρίδα της Τουρκίας.

Αύριο Τρίτη το πρωί στις 9 έχει προγραμματιστεί υποδοχή και συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών Γιώργο Γεωργιόπουλο στα Γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φιλοξενία των ξένων ποδηλατών είναι χορηγία των πατρινών ξενοδοχείων «Βυζαντινό» της οδού Ρ.Φεραίου και Maison Grecque της οδού 25ης Μαρτίου.

Το ευρωπαϊκό δίκτυο Eurovelo στοχεύει στην προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού στην Ευρώπη.

Αύριο Τρίτη 21 Αυγούστου 2012, ποδηλάτες από την Ελλάδα και την Τουρκία, μέλη των Εθνκών Συντονιστικών Κέντρων του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ποδηλατικών Διαδρομών Eurovelo, ξεκινούν να ποδηλατούν την Μεσογειακή Οδό EV8 από την Πάτρα προς Πειραιά, Κρήτη, Ρόδο έως τα παράλια της Τουρκίας στην Μαρμαρίδα. Η πορεία θα ξεκινήσει μετά τις 9:00 το πρωί όπου θα έχουν συνάντηση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. (Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα).

Η διαδρομή γίνεται στα πλαίσια της αξιολόγησης και καταφραφής των δυνατοτήτων επέκτασης της Μεσογειακής Οδού EV8 που κινείται από τα Ανατολικά στα Δυτικά . Η διαδρομή ξεκινά από το Καντίζ της Ανδαλουσίας στην Ισπανία και από τα παράλια της Γαλλίας και το Μονακό, διασχίζει κάθετα την Ιταλία και μέσω Σλοβενίας, Κροατίας, Μαυροβούνιου και Αλβανίας συνεχίζει νότια μέσω Ηγουμενίτσας και Πάτρας για να καταλήξει στην Αθηνα.

Με βάση μελέτη που ζήτησε και χρηματοδότησε η επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
http://ec.europa.eu/enterprise/sectors/tourism/iron-curtain-trail/files/ep_studyeurovelo_en.pdf

Ο Ευρωπαϊκός Ποδηλατικός Τουρισμός εκτιμάται (ετησίως):
  • 2.8 δις. ταξίδια στην Ευρώπη
  • 25.6 εκατ. διανυκτερεύσεις, περίπου το 3% του συνόλου τουριστικών ταξιδιών των Ευρωπαίων
  • Συνολικό οικονομικό αποτέλεσμα 54 δις. Ευρώ
Επίσης
  • Οι τουρίστες με ποδήλατο ξοδεύουν κατά μέσο όρο 353 Ευρώ ανά ταξίδι
  • Οι τουρίστες με ποδήλατο, ξοδεύουν κατά μέσο όρο 53 Ευρώ ημερησίως, από αυτά 21 Ευρώ για διαμονή, 16 Ευρώ για διατροφή, 8 Ευρώ για ψώνια και 8 Ευρώ για μετακινήσεις και δραστηριότητες
Δυνατότητες Eurovelo (στην πλήρη εφαρμογή του)
  • 12.5 εκατ. ταξίδια ετησίως
  • 33.3 ημερήσιες εκδρομές ετησίως
  • Πιθανά συνολικά έσοδα 5 δις Ευρώ ετησίως
To Eurovelo με εμπειρία ανάπτυξης διεθνών ποδηλατικών διαδρομών, δίνει τη δυνατότητα στις μικρές επιχειρήσεις να εμπλακούν στην ανάπτυξη των τοπικών στοιχείων του τουρισμού και τις τοπικές αρχές να επιδείξουν πρωτοβουλίες για τον αειφόρο τουρισμό. Επίσης ενισχύει την διακρατική συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων του τουρισμού για βελτίωση των προϊόντων τους που προσφέρονται στις διακρατικές αγορές. Η εκμετάλλευση της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς και της διεθνούς αναγνώριση της περιοχής της Μεσογείου ως τουριστικού προορισμού αποτελεί ένα ιδανικό περιβάλλον για την δημιουργία ενός διακρατικού βιώσιμου τουριστικού ποδηλατικoύ προϊόντος.

http://www.action2life.gr/
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
Μέχρι στιγμής, την συγκεκριμένη δράση στηρίζουν ηθικά και οικονομικά οι πιο κάτω επιχειρήσεις και φορείς

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΚΑΜΠΙΝΓΚ
1. Maison Grecque, Πάτρα
2. Βυζαντινό, Πάτρα
3. Sikyon Coast, Ξυλόκαστρο
4. Rethymno Mare, Ρέθυμνο
5. Minoan Camp, Ηράκλειο
6. RentRoomsThessaloniki, Θεσσαλονίκη

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ
1. Action Bike Club, Θεσσαλονίκη
2. Φαρφαράς, Τρίπολη

ΦΟΡΕΙΣ
1. Ποδηλατικός Ομιλος Πατρών
2. "Στην Κόρινθο με Ποδήλατο"
3. Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας Ρόδου
4. Γραφείο Ευρωβουλευτή κ. Νίκου Χρυσόγελου
5. Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας κ.Κ. Ππακωνσταντίνου
6. Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου κ. Λ. Μπούκλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...