Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Θετικός ο απολογισμός από το μέτρο της ταχείας χορήγησης βίζας

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείο Εξωτερικών, θετικός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του πιλοτικού προγράμματος για τις τουριστικές επισκέψεις βραχείας διάρκειας πολιτών τρίτων χωρών που ταξιδεύουν από την Τουρκία σε Ρόδο, Κω, Σάμο και Χίο.

Βάση του προγράμματος υπήκοοι τρίτων χωρών για τους οποίους απαιτείται, αλλά δεν κατέχουν θεώρηση εισόδου στον ενιαίο χώρο Σένγκεν, μπορούν να επισκεφθούν την Ρόδο, την Κω, τη Σάμο, τη Χίο ή τη Λέσβο μέσω μιας ταχείας, και απλουστευμένης διαδικασίας με την έκδοση θεωρήσεων κατά την άφιξή τους

Τους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας του προγράμματος (από 7/6 έως 8/8) χορηγήθηκαν 2.224 θεωρήσεις στο σύνολο των πέντε νησιών με τις περισσότερες εξ΄αυτών να έχουν χορηγηθεί στη Ρόδο και στη Λέσβο. Όσον αφορά στις εθνικότητες των επισκεπτών, την πρώτη θέση κατέχουν οι Τούρκοι και ακολουθούν Ρώσοι και Ουκρανοί.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι και τα στατιστικά στοιχεία χορηγηθεισών θεωρήσεων για το πρώτο επτάμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011 από τις Προξενικές Αρχές της χώρας μας στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...