Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Συνάντηση Μπουτάρη με Τούρκους δημάρχους

H τουριστική και επιχειρηματική συνεργασία, οι επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά και θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη με τον δήμαρχο του κεντρικού δήμου της Άγκυρας, Τζάνκαγια, Μπουλέντ Τανίκ και τον πρώην δήμαρχο της τουρκικής πόλης Ντιντίμ, Μεχμέτ Σουσαλάν.

Ο κ. Μπουτάρης, υποδέχθηκε Τούρκους συναδέλφους του στο γραφείο του και τους ενημέρωσε για το νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο του Καλλικράτη που εφαρμόζεται στη χώρα μας, ενώ αναφέρθηκε στη βούληση των αρχών και των παραγωγικών δυνάμεων της πόλης για συνεργασία και κοινή συμμετοχή σε πρωτοβουλίες που αφορούν την επιχειρηματικότητα, τις πολιτιστικές δράσεις και τον τουρισμό. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην άριστη επικοινωνία που ανάπτυξε το τελευταίο διάστημα ο δήμος Θεσσαλονίκης με τις προξενικές αρχές της Τουρκίας και στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής με στόχο την προσέλκυση τουριστών από τη γειτονική χώρα.

Στα κοινά πολιτιστικά στοιχεία που μπορούν να ενώσουν αντί να διχάσουν τους δύο λαούς, αναφέρθηκε ο κ. Τανίκ, σημειώνοντας την ανάγκη διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε τοπικό επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «μεσογειακή οικονομική κρίση». Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε η συμμετοχή σε κοινές πολιτιστικές δράσεις και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες με στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των τριών πόλεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...