Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Η «Ηχώ της Πόλης» στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του πρώτου Ελληνικού Ραδιοφωνικού Σταθμού της Πόλης «Ηχώ της Πόλης», στο κατάμεστο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας στην Αθήνα.

Η «Ηχώ της Πόλης» καθίσταται έτσι μία πλατφόρμα επικοινωνίας του Ελληνισμού της Διασποράς με τον Ελληνισμό της Πόλης και της Ελλάδας. Μία πλατφόρμα ενδυνάμωσης των σχέσεων των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο.

Ο σταθμός, μέσω της ανάδειξης της ελληνικής μουσικής, με έντεχνo, λαϊκό πρόγραμμα και ρεμπέτικα τραγούδια, με τη μετάδοση τριών ενημερωτικών δελτίων για τις εκδηλώσεις της κοινότητας και πέντε ειδησιογραφικά, με ειδήσεις που αφορούν στον Ελληνισμό της Πόλης και τα ελληνοτουρκικά αποτελεί πλέον έναν πολιτιστικό δίαυλο επικοινωνίας των Ελλήνων όλου του κόσμου.
Από την ημέρα που ξεκίνησε το 24ωρο πρόγραμμα του σταθμού μέχρι σήμερα, ήδη δίνουν το «παρών» καθημερινά πάνω 5.000 ακροατές από 72 χώρες. Το ραδιόφωνο έχει ως στόχο να γίνει το μέσο επικοινωνίας των απανταχού ομογενών, σε Αγγλία, Γαλλία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Γερμανία, Κύπρο και φυσικά Τουρκία και Ελλάδα, όπου και βρίσκονται οι περισσότεροι ακροατές μας.
Οι ακροατές μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ραδιοφωνικό σταθμό από τον υπολογιστή τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση radio.ihotispolis.com, όσο και από συσκευές κινητής τηλεφωνίας στην εφαρμογή του Ηχώ της Πόλης ή και από την εφαρμογή Tune in κάνοντας αναζήτηση απλά ως iho ή ihotispolis.
Την εκδήλωση της παρουσίασης του σταθμού προλόγισαν ο Γεν. Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης κ. Γιάννης Παναγιωτόπουλος, η κα. Ευανθία Ρεμπούτσικα και ο εμπνευστής και δημιουργός του Σταθμού κ. Ανδρέας Ρομπόπουλος. Ειδικό χαιρετισμό απηύθυναν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος & ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Σίμος Κεδίκογλου.
Ο Γεν. Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης κ. Γιάννης Παναγιωτόπουλος, στην ομιλία του, χαρακτήρισε την «Ηχώ της Πόλης» ως «Μια προσπάθεια τολμηρή, αλλά και ουσιαστική, που ο χρόνος θα δείξει τη δύναμη και τις αντοχές της. Ταυτισμένη με το μέσον που χρησιμοποιεί, διασπά τα όρια, τα γεωγραφικά, για να υπενθυμίσει σε εμάς εδώ, ότι η έννοια των κανόνων που πολλές φορές θέτουμε σε έννοιες και μέσα, σχεδόν αυτοφαλκιδεύεται από την εξέλιξη της τεχνολογίας και των μέσων. Έτσι, το ραδιόφωνο αποκτά μια νέα μορφή, μια νέα αφετηρία προσέγγισης του κοινού του. Αυτό επιτρέπει στον καθένα πέρα από αποστάσεις να έχει τη μοναδική δυνατότητα να ακούσει το ραδιόφωνο της Πόλης.» Στηρίζοντας η Ελληνική Πολιτεία την πρωτοβουλία των Ελλήνων της Πόλης γιατί «στο δύσκολο πέρασμα των καιρών καλούμαστε για να οικοδομήσουμε το μέλλον των παιδιών αυτού του τόπου, για να έχουμε τη δυνατότητα να γιορτάσουμε πραγματικά δυνατοί και βέβαιοι τα 200 χρόνια ελευθέρου πολιτικού βίου μας. Με ελπίδα, με δύναμη, να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά. Και όταν κάποιος μας ρωτά τι είναι η πατρίδα μας, να μην διστάζουμε να του απαντάμε ότι είναι ο τόπος που ενώνονται τα όνειρα, τα πάθη, τα θέλω και τα μπορώ χιλιάδων, εκατομμυρίων ψυχών. Αυτή είναι η πατρίδα μας, το μέλλον και η ελπίδα, που είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουμε και θα τα πάμε μπροστά. Προσπάθειες σαν τη σημερινή μας πείθουν ότι όλα είναι δυνατά, αφού ακόμη και αυτά που φαντάζουν αδύνατα, γίνονται πραγματικότητα».
Οι μοναδικές γεύσεις του “Sweet Alchemy by Stelios Parliaros” μας ταξίδεψαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο στην Κωνσταντινούπολη, όπου μεγάλωσε και αγάπησε ο δημιουργός, ενώ η ιδιαίτερη μυρωδιά του φρεσκοκομμένου ελληνικού καφέ από τα ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΑ ΛΟΥΜΙΔΗ συμπλήρωσε την μαγική εικόνα του παζλ με το χαρακτηριστικό του άρωμα.
Το παρόν έδωσαν φίλοι & συνεργάτες όπως η Υπουργός Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γ. Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης Αντρέας Κατσανιώτης, οι κ.κ. Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Γιώργος Χατζηνάσιος, Πέμη Ζούνη, Στέλιος Παρλιάρος, Τζένη Σταυροπούλου, Αντώνης Φουρλής, Δημήτρης Στάμου, Γιώργος Βλαβιανός, Στέλιος Διονυσίου, Αντώνης & Βασίλης Λουμίδης (Καφεκοπτεία ΛΟΥΜΙΔΗ), Νίνα Ψιλάκη & πολλοί άλλοι.

Πηγή: ihotispolis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...