Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

«Η υπόσχεση» μιας Ελληνίδας και μια Τουρκάλας στη.. Χαλκίδα!

Το βιβλιοπωλείο ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ, η ΑΝΕΜΟΝ PROD και οι εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ,  το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 στις 10.30 πμ στο βιβλιοπωλείο (Πάροδος Ιφιγενείας - Χαλκίδα) γιορτάζουν την έκδοση του βιβλίου των Anna Conomos και Ντανιέλα Σταματιάδη «Η υπόσχεση».

Το βιβλίο «Η υπόσχεση» κυκλοφόρησε με την έκθεση «Δύο φορές ξένος», που φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη.

Η φιλία, ο αποχωρισμός και η δύναμη της μνήμης είναι  η ιστορία της Υπόσχεσης την οποία, θα αφηγηθεί ζωντανά στους μικρούς και μεγάλους φίλους της ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ, η ηθοποιός Έφη Βλαχογιάννη.

Η ηθοποιός Έφη Βλαχογιάννη και τα παιδιά ανακαλύπτουν την ιστορία της Ευγενίας και της Φάτμα μέσα από την αφήγηση, το παιχνίδι και τη ζωγραφική.


Η ιστορία του βιβλίου: Μια Ελληνίδα και μια Τουρκάλα -οι επτάχρονες φίλες Ευγενία και Φάτμα- ζουν σ'ένα μικρό χωριό στα περίχωρα της Σμύρνης.
 
Το 1922, ο πόλεμος και η καταστροφή της αγαπημένης τους πόλης θα τις χωρίσει για πάντα. Το μόνο που τις ενώνει είναι μια μυστική υπόσχεση.

Ένα παραμύθι για τη δύναμη της φιλίας και της μνήμης, με φόντο τις ανταλλαγές πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το 1922-24.

Το βιβλίο περιέχει και dvd με την αφήγηση της ιστορίας σε τρεις γλώσσες, με αφηγήτριες την Anna Conomos (Αγγλικά), την Έφη Βλαχογιάννη (Ελληνικά) και την Ayça Damgaci (Τουρκικά) και με μουσική συνοδεία από τον Νίκο Αγγελόπουλο (πολίτικο λαούτο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...