Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

Επίσκεψη Τούρκων επιχειρηματιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ομάδα επιχειρηματιών από την Προύσα της Τουρκίας δέχθηκε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρική Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, σήμερα Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012, στις 11:45 το πρωί, στην έδρα της Περιφέρειας, παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη, της Γεν. Διευθύντριας Εσωτερικής Λειτουργίας της ΠΚΜ Κ. Μπαλλά και του Γεν. Διευθυντή Ανάπτυξης Π. Γεωργόπουλου, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

«Πιστεύουμε και στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνοτουρκική φιλία και συνεργασία»τόνισε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας τους Τούρκους επιχειρηματίες. Ο Δ. Ψωμιάδης συνόδευσε τους Τούρκους επιχειρηματίες σε μια σύντομη ξενάγηση στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αναφέρθηκε στη διοικητική δομή και στις αρμοδιότητες της ΠΚΜ. «Θέλουμε να συνεργαστούμε μαζί σας τουριστικά και επιχειρηματικά» επεσήμανε ο Αν. Περιφερειάρχης αναφερόμενος στην τουριστική ταυτότητα και της οικονομίας της ΠΚΜ. Επίσης, ο Δ. Ψωμιάδης μίλησε για τις προσπάθειες της ΠΚΜ με στόχο την ενίσχυση της αεροπορικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Τουρκία και τις επαφές του με την Turkish Airlines σε αυτό το πλαίσιο.

Ο Π. Ψωμιάδης ευχαρίστησε τον επικεφαλής και τα μέλη της επιχειρηματικής αποστολής από την Προύσα για την επίσκεψη, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ξεπεραστούν από κοινού οι αγκυλώσεις του παρελθόντος και τα εμπόδια στις οικονομικές σχέσεις των δύο λαών με στόχο την αμοιβαίως επωφελή συνεργασία. Αναφέρθηκε στην αξιοθαύμαστη οικονομική πρόοδο της Τουρκίας στους τομείς της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού και ευχήθηκε τα επόμενα χρόνια να ενισχυθούν οι επιχειρηματικοί δεσμοί ανάμεσα σε δύο λαούς. «Πέρα από τις διαφορετικές απόψεις, μας ενώνει το αύριο για τα παιδιά μας. Ας αφήσουμε αυτά που πρέπει να ξεχάσουμε και ας δούμε μπροστά, εκεί που μας οδηγεί το μέλλον» κατέληξε στην ομιλία του ο Π. Ψωμιάδης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου Προύσας Νατζί Σαχίν ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΠΚΜ για τη θερμή υποδοχή, σύστησε τα μέλη της αποστολής και αναφέρθηκε στην τοπική οικονομία της Προύσας και στις επιχειρηματικές δράσεις τους. Τόνισε την πρόθεσή του για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε κοινά πεδία ενδιαφέροντος, οι οποίες πρόκειται να ενισχυθούν μέσα από συχνές επισκέψεις στην Ελλάδα, ενώ προσκάλεσε τους εκπροσώπους της ΠΚΜ να επισκεφθούν την Προύσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...