Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Στην Αθήνα την Παρασκευή ο Νταβούτογλου - Ποια η ατζέντα της συνάντησης με Βενιζέλο


Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας  θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, στο πλαίσιο της θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. Η επίσκεψη Νταβούτογλου γίνεται λίγες μόλις μέρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου  πρωθυπουργού για τη Θράκη και την Κύπρο.


Οι κ.κ. Βενιζέλος και Νταβούτογλου θα έχουν στις 10:45, κατ΄ιδίαν συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια (περί τις 11:15) θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και στις 12:30 θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο. Αμέσως μετά, ο κ. Βενιζέλος θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμήν του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

 Η ατζέντα των συνομιλιών των δυο ανδρών περιλαμβάνει διμερή και περιφερειακά θέματα, καθώς και την προετοιμασία της επόμενης, τρίτης κατά σειρά, συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχει καθοριστεί ο χρόνος διεξαγωγής της επόμενης συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας. Σημειώνεται ότι η προηγούμενη πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου 2013 στην Κωνσταντινούπολη, υπό την προεδρία των πρωθυπουργών, με τη συμμετοχή υπουργών και από τις δύο χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...