Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Εγκαίνια της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα

Τη νέα έδρα της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα εγκαινίασαν το απόγευμα οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Ευ. Βενιζέλος και Α. Νταβούτογλου. Ο τούρκος πρεσβευτής Κερίμ Ουράς τους υποδέχθηκε στο νεοκλασικό μέγαρο, ιδιοκτησίας προ ετών της οικογένειας Ωνάση. 



 Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι τα εγκαίνια της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα είναι ένα απτό σύμβολο του υψηλού επιπέδου της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών. Σημείωσε ότι το συγκεκριμένο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας «είναι μία πραγματική γέφυρα μεταξύ των δύο λαών και χωρών μας που είναι γείτονες και φίλοι στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο». 
 
Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε, δημόσια και επίσημα, όπως είπε, τις ευχές του στον τουρκικό λαό και την τουρκική κυβέρνηση για το μέλλον στο όνομα της κοινής ιστορικής, πολιτικής και γεωπολιτικής μας μοίρας καθώς επίσης και τις ευχές του για την αποστολή της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα.
 
«Κάθε φορά που βρίσκομαι στην Αθήνα αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου» δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Εξέφρασε ικανοποίηση για τις «εξαιρετικές συναντήσεις» που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Ευ. Βενιζέλο.
 
Ο κ. Νταβούτογλου ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση που συνέβαλε ώστε να μεταστεγαστεί η τουρκική πρεσβεία σε ένα εξαιρετικό σπίτι της ελληνικής κληρονομιάς, αναφέροντας ότι αυτό συμβολίζει τη δυνατή φιλία που ενώνει Τουρκία και Ελλάδα. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι το παλαιό κτίριο ήταν μία προσφορά του Ελευθέριου Βενιζέλου προς τον Ατατούρκ το 1934.
 
Newsroom Enet με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...