Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Χτύπημα στο γραφείο του Ερντογάν σχεδίαζαν οι Τούρκοι που συνελήφθησαν στη Χίο – Επιασαν συνεργό τους στην Αγκυρα

Ο Ταγίπ Ερντογάν ήταν ο στόχος των Τούρκων τρομοκρατών που συνελήφθησαν στην υπόθεση με το σκάφος- οπλοστάσιο ανοιχτά της Χίου. Παράλληλα στη γειτονική χώρα συνελήφθη και ένας συνεργός τους, ο οποίος παρακολουθούνταν από τις τουρκικές αρχές τον τελευταίο καιρό.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που θεωρείται ο σύνδεσμος του Χασάν Μπιμπέρ στην Αγκυρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega. Ο τελευταίος ήταν ανάμεσα στα άτομα που επέβαιναν στο επίμαχο φουσκωτό και εις βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ο Μπιμπέρ έχει ήδη κατονομαστεί από τις τουρκικές αρχές ως δράσης της επίθεσης στο υπουργείο Δικαιοσύνης τον περασμένο Μάρτιο. Ο φερόμενος ως σύνδεσμός του, είχε εντοπιστεί μετά από τη συγκεκριμένη τρομοκρατική ενέργεια, καθώς είχε καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας πριν την επίθεση, να συνομιλεί στο τηλέφωνο επί 10' με τον Μπιμπέρ.

Οι τουρκικές αρχές είχαν αποφασίσει να μην τον συλλάβουν, καθώς τον παρακολουθούσαν προσδοκώντας να τους οδηγήσει στον Μπιμπέρ, αλλά από τη στιγμή που ο τελευταίος συνελήφθη στην Ελλάδα, οι Τούρκοι του πέρασαν χειροπέδες.

Οπως προκύπτει από τα νέα στοιχεία, ο Μπιμπέρ σχεδίαζε να κάνει επίθεση στο πρωθυπουργικό γραφείο, φορώντας στολή αστυνομικού. Στο μεταξύ στην Αθήνα, τα ξημερώματα της Παρασκευής η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έκανε εκτεταμένη έρευνα στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Λαύριο, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χωρίς ωστόσο να προκύψει τίποτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...