Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Τουρκία: Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο διόρισε νέο αρχηγό του στρατού ξηράς τον στρατηγό Χουλουσί Ακάρ


Με την απρόσμενη αποστράτευση του στρατηγού Μπεκίρ Καλίοντζου, του αρχηγού της Γενικής Διεύθυνσης Χωροφυλακής, που θεωρούταν βασικός υποψήφιος να αναλάβει επικεφαλής του στρατού ξηράς, ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, η κυβέρνηση ήταν αντίθετη στην αναβάθμιση του Καλίοντζου γιατί το όνομά του είχε ακουστεί στις καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη για την υπόθεση της Εργκενεκόν. Η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί την Δευτέρα.

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο διόρισε νέο αρχηγό του στρατού ξηράς τον στρατηγό Χουλουσί Ακάρ ο οποίος, όπως συνηθίζεται και εκτός απροόπτου, θα αντικαταστήσει τον στρατηγό Νετσντέτ Οζέλ και θα αναλάβει αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων στις κρίσεις του 2015.

Στην ιστοσελίδα του το Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε επίσης ότι διοικητής του ναυτικού αναλαμβάνει ο αντιναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου, επικεφαλής της αεροπορίας ο αντιπτέραρχος Ακίν Οζτούρκ και επικεφαλής της χωροφυλακής ο στρατηγός Σερβέτ Γιορούκ.

Οι διορισμοί αυτοί έχουν ήδη εγκριθεί από τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...