Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Έτοιμο το κέντρο δορυφόρων της Τουρκίας

Ελάχιστο διάστημα από την επίσημη παράδοση του βρίσκεται το τουρκικό κέντρο ολοκλήρωσης και δοκιμών δορυφόρων που κατασκευάζει για λογαριασμό της γειτονικής χώρας η Thales Alenia Space. Η κατασκευή του κέντρου περιλαμβανόταν στη σύμβαση που είχε ανατεθεί το 2010 στην Telespazio στο πλαίσιο του προγράμματος δορυφορικής τηλεπισκόπησης Gokturk για λογαριασμού του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Η κατασκευή των πλήρως υδατοστεγών και αεροστεγών εγκαταστάσεων έχει ολοκληρωθεί και την παρούσα περίοδο γίνεται η εγκατάσταση των κύριων συστημάτων δοκιμών. Το νέο κέντρο ολοκλήρωσης και δοκιμών δορυφόρων θα μπορεί να ολοκληρώνει αρκετούς δορυφόρους επικοινωνιών και τηλεπισκόπησης παράλληλα.

Οι κλάσης 100.000 (700 σωματίδια μεγέθους 5 μm ανά κυβικό πόδι) θάλαμοι υψηλής καθαρότητας (clean rooms) καταλαμβάνουν έκταση μεγαλύτερη από 3.000 τετραγωνικά μέτρα και εντός αυτών θα εγκατασταθούν τα πιο σύγχρονης τεχνολογίας συστήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση και δοκιμή δορυφόρων.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται σύστημα δοκιμών μηχανικών κραδασμών, ανηχοϊκός θάλαμος όγκου 950 κυβικών μέτρων, θάλαμος δοκιμών θερμοκρασιών – πιέσεων όγκου 350 κυβικών μέτρων, σύστημα δοκιμών κεραιών και υποστήριξης της ανάπτυξης των ηλιακών πάνελ, συστήματα δοκιμών των φυσικών χαρακτηριστικών των δορυφόρων (βάρος, κέντρο βαρύτητας, αδράνεια) και της ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας (EMC).
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...