Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Γ. Μανιάτης: Ο αγωγός TAP φέρνει πιο κοντά Ελλάδα και Τουρκία


Θέματα ενέργειας και ειδικότερα η επιλογή του αγωγού TAP για τη μεταφορά του αζέρικου φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, βρέθηκαν... στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης με τον τούρκο πρέσβη Κερίμ Ουράς.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μανιάτης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επιλογή του αγωγού που θα αποτελεί τη συνέχεια του αγωγού «TANAP» φέρνει πιο κοντά την Ελλάδα και την Τουρκία και σηματοδοτεί μια πιο στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που διανοίγονται και για τις δύο χώρες, με επενδύσεις που αφορούν στα έργα κατασκευής και μπορούν να δώσουν σημαντική ώθηση στην οικονομία, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα έργα αυτά θα προχωρήσουν εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.

Από την πλευρά του, ο τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα χαρακτήρισε την εξέλιξη που αφορά στην επιλογή του αγωγού TAP ως παράγοντα σταθερότητας για την περιοχή.

Τέλος, ο κ. Μανιάτης, αποδέχθηκε την πρόσκληση που μετέφερε ο τούρκος πρέσβης, εκ μέρους του υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...