Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Έξαλλος ο Ερντογάν με την επιστολή των καλλιτεχνών στους Times

Άμεση ήταν η απάντηση της τουρκικής κυβέρνησης για το δημοσίευμα-κόλαφο των Times του Λονδίνου, στο οποίο 30 καλλιτέχνες διατυπώνουν ευθεία κατηγορία εναντίον του πρωθυπουργού,  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τον θάνατο πέντε ανθρώπων κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην πλατεία Ταξίμ. Να σημειωθεί πως μεταξύ των καλλιτεχνών είναι οι Ντέιβιντ Λιντς, Σον Πεν και σερ Μπεν Κίνγκσλεϊ.

Ειδικότερα, η τουρκική κυβέρνηση κατηγόρησε τους καλλιτέχνες για ανειλικρίνεια, η οποία «πηγάζει από τους αντικυβερνητικούς της χώρας».

Ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης χαρακτήρισε την επιστολή των καλλιτεχνών ως παράδειγμα αλαζονείας, υποστηρίζοντας πως «διατυπώθηκε μεν από τους καλλιτέχνες, αλλά προέρχεται από αυτούς που βρίσκονται στο εσωτερικό της χώρας». Παράλληλα τους κατηγόρησε για άγνοια της κατάστασης στη Συρία και στην Αίγυπτο και πως υποθάλπουν τα αντικυβερνητικά αισθήματα.

«Οι απαντήσεις που έπρεπε να δοθούν, έχουν ήδη δοθεί. Αυτή την απίστευτη αλαζονεία την καταδικάζουμε», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ερντογάν.

Επίσης, ο πολιτικός σύμβουλος του πρωθυπουργού δήλωσε πως η επιστολή θίγει τους ίδιους που την υπογράφουν, ενώ τη χαρακτήρισε ως μη αποδεκτή και απρεπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...