Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

«Βουλιάζει» από Τούρκους τουρίστες η Μύκονος - Αύξηση 50% των αφίξεων

«Αυτή τη στιγμή το νησί είναι γεμάτο από Τούρκους ενώ σε άλλες εποχές γέμιζε από Ιταλούς». H εκπρόσωπος του μεγαλύτερου πρακτορείου ταξιδίων της Τουρκίας δηλώνει ότι το τουρκικό τουριστικό κύμα προς την Ελλάδα και δη τη Μύκονο αγγίζει αριθμούς ρεκόρ.

Το συγκεκριμένο πρακτορείο, ενώ πέρυσι σε όλη την τουριστική περίοδο είχε φέρει οργανωμένα 320 Τούρκους τουρίστες, μόνο στη Μύκονο μέχρι και την 1η Ιουλίου θα έχει φέρει στο νησί 600 Τούρκους και η σεζόν θα κλείσει με χιλιάδες, δηλώνει η υπεύθυνη του πρακτορείου στον Ελεύθερο Τύπο και τονίζει ότι σε σχέση με το 2012 η αύξηση που καταγράφεται στις αφίξεις των Τούρκων τουριστών μόνο στη Μύκονο, ξεπερνά το 50%.

Ενδεικτικό είναι το ότι η τουρκική αεροπορική εταιρεία Atlasjet ξεκίνησε πτήσεις έξι φορές την εβδομάδα από την Κωνσταντινούπολη για Μύκονο, ενώ άλλη τουρκική εταιρεία, η Borajet, πετά δύο φορές την εβδομάδα, πάλι από την Πόλη για το «νησί των ανέμων».

Πολλοί είναι όμως και οι Τούρκοι που επιλέγουν να επισκεφτούν τα ελληνικά νησιά με κρουαζιερόπλοια. Όπως δηλώνει υπεύθυνος ξεναγήσεων στην εφημερίδα έρχονται τουρίστες από όλη την Τουρκία, από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη αλλά και από την Άγκυρα, την Αντιόχεια, τα Άδανα. Πρόκειται για άτομα κάθε ηλικίας, 20 έως και 70 ετών. α.

Εντυπωσιακή είναι όμως και η αλλαγή των αεροπορικών συνδέσεων Αθήνας - Κωνσταντινούπολης. Ενώ μέχρι το 1999 υπήρχαν δύο μόλις πτήσεις την ημέρα, μία της Ολυμπιακής Αεροπορίας και μία των τουρκικών αερογραμμών, σήμερα οι δύο πόλεις συνδέονται καθημερινά με οκτώ πτήσεις. Μάλιστα πλέον υπάρχουν και δρομολόγια απευθείας για το Ηράκλειο αλλά και τη Θεσσαλονίκη.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...