Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Φόβοι για 30 κρούσματα ντόπινγκ - Κίνδυνος αποκλεισμού της Τουρκίας

Ορατός ο κίνδυνος αποβολής της Τουρκίας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που θα διεξαχθεί στη Μόσχα, εξαιτίας μεγάλου σκανδάλου ντόπινγκ που αποκάλυψε η IAAF

Η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου μετά από διαφορές που υπήρξαν στα βιολογικά διαβατήρια Τούρκων αθλητών και αθλητριών αποφάσισε να προχωρήσει σε εκτεταμένους ελέγχους ώστε να διαπιστώσει τι συμβαίνει. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν περισσότερες από 12 υποθέσεις ντόπινγκ, ενώ εκφράζονται ανησυχίες ακόμη και για 30 κρούσματα.

Προς το παρόν όμως η IAAF κρατά χαμηλούς τόνους, καθώς τα περισσότερα δείγματα ήταν από τους πρόσφατους Μεσογειακούς Αγώνες στη Μερσίνα, όπου υπήρξε το μεγάλο σκάνδαλο με την ομάδα άρσης βαρών των Τούρκων που βρέθηκε ντοπέ και αποκλείστηκε. Με δεδομένο ότι επρόκειτο για άθλημα εκτός στίβου, η ομοσπονδία περιμένει τα αναλυτικά αποτελέσματα προκειμένου να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα.

Γενικά η Τουρκία είναι στη «μαύρη λίστα» της IAAF, καθώς μόνο φέτος δύο αθλήτριές της, στα 1500 μέτρα και στα 100 μέτρα με εμπόδια, βρέθηκαν ντοπέ και κινδυνεύει εάν βρεθούν πράγματι 30 θετικά δείγματα με μεγάλη τιμωρία που μπορεί να φτάσει ως τον αποκλεισμό από μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...