Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας οι έρευνες, απαντά η Άγκυρα


Μία μέρα μετά τη ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας στον ΟΗΕ για τις για την προκήρυξη οικοπέδων προς έρευνα υδρογονανθράκων από την τουρκική κυβέρνηση, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απαντά ότι οι ελληνικοί ισχυρισμοί δεν έχουν βάση στο Διεθνές Δίκαιο.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε το απόγευμα της Παρασκευής στην ελληνική νότα, αναφέροντας τα εξής: «Έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα κατέγραψε στα Ηνωμένα Έθνη τις απόψεις της αναφορικά με την ελληνική υφαλοκρηπίδα σχετικά με τις άδειες που δόθηκαν από τη χώρα μας στον ΤΡΑΟ για την υφαλοκρηπίδα μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι εν λόγω ισχυρισμοί της Ελλάδος δεν έχουν κάποια βάση στο Διεθνές Δίκαιο».

«Οι ισχυρισμοί αυτοί βασικά εκφράζονταν κατά τις ενέργειες της Ελλάδος σε διμερές επίπεδο και δίδονταν από τη χώρα μας οι απαιτούμενες απαντήσεις. Αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθούν ανάλογα βήματα από πλευράς μας και στο επίπεδο των Ηνωμένων Εθνών» υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος.

Και συνεχίζει, υπογραμμίζοντας ότι οι άδειες που έδωσε η Τουρκία από το 2007 μέχρι τώρα στην κρατική εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) είναι «εντός των ορίων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο και υπάρχουν κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας για έρευνα και εξόρυξη φυσικών πηγών στους τομείς αυτούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...