Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Τουρκία : «Euro; Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε»

Οι Τούρκοι θυσιάζουν τα καλύτερα ματς του Euro 2020 προκειμένου να φέρουν στην Κωνσταντινούπολη τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Κωνσταντινούπολη είναι εδώ και αρκετό καιρό στο αθλητικό επίκεντρο του πλανήτη, καθώς είναι η μία από τις τρεις (Τόκιο και Μαδρίτη οι άλλες δύο) υποψήφιες πόλεις για να αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Εδώ και χρόνια οι γείτονες προσπαθούν να πάρουν το πολυπόθητο «Ναι» από τα μέλη της ΔΟΕ, αλλά πάντα μένουν εκτός.

Τώρα που οι πιθανότητες επιτυχίας είναι περισσότερες από ποτέ, κινδυνεύουν  εξαιτίας της προτίμησης που έχει στην Πόλη ο Μισέλ Πλατινί !

Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, όπως είναι γνωστό μετά τη διοργάνωση του EURO του 2016 στην πατρίδα του τη Γαλλία, έχει αποφασίσει (και πέρασε την πρότασή του στο συμβούλιο) να «σπάσει» την τελική φάση διεξάγοντας τα παιχνίδια σε περισσότερες από 13 χώρες οι οποίες θα φιλοξενήσουν κάποια παιχνίδια.
Όμως τουλάχιστον ο ένας ημιτελικός και ο τελικός θα διεξαχθούν στην ίδια πόλη, με τον Γάλλο πρόεδρο να έχει ήδη εκφράσει την προτίμησή του για την Κωνσταντινούπολη !
Οι κανόνες της ΔΟΕ όμως είναι ξεκάθαροι και δεν επιτρέπουν στην πόλη που φιλοξενεί τους αγώνες να διοργανώνει την ίδια χρονιά άλλο μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Συνεπώς , αν ισχύσει η βούληση του Μισέλ Πλατινί, οι Τούρκοι κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν και αυτή τη μάχη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους οποίου κυνηγούν πάνω από μια εικοσαετία !
Αυτές τις μέρες η επιτροπή αξιολόγησης της ΔΟΕ βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη στα πλαίσια των τελικών επισκέψεων στις υποψήφιες πόλεις και φυσικά έθεσε το συγκεκριμένο θέμα προς διευκρίνιση στην τουρκική επιτροπή διεκδίκησης.

«Δεν τίθεται κανένα θέμα και ο μοναδικός μας στόχος είναι η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν μας ενδιαφέρει τίποτε άλλο. Μην ξεχνάτε πως η ίδια η κυβέρνησή μας έχει ανάψει το πράσινο φως. Στην ατζέντα μας δεν υπάρχει κανένα άλλο αθλητικό γεγονός που να μας ενδιαφέρει και αυτά που ακούγονται είναι απλά εικασίες και σχόλια από τους ανθρώπους της ΟΥΕΦΑ» έσπευσε να ξεκαθαρίσει στους αξιωματούχους της ΔΟΕ ο Χασάν Αράτ, πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης των αγώνων που κάθεται σε…αναμμένα κάρβουνα.

Έτσι λοιπόν οι Τούρκοι εν αναμονή της απόφασης της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ, ούτε που θέλουν να ακούνε για τελικό Euro, ακόμα και να τους το χαρίζουν !

Θυμίζουμε ότι η ψηφοφορία για την πόλη που θα αναλάβει τη διοργάνωση του 2020 θα γίνει το Σεπτέμβριο στο Μπουένος Αϊρες στη σύνοδο της ΔΟΕ και θα αποτελέσει το κορυφαίο γεγονός των εκδηλώσεων μαζί φυσικά με την αντικατάσταση του Ζακ Ρόγκ από τον προεδρικό θώκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...