Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

«DOSTLUK – ΦΙΛΙΑ»- Μια έκθεση για την ελληνοτουρκική φιλία

Η Πρόξενος της Τουρκίας κηρύσσει την έναρξη της έκθεσης
Επτά Τούρκοι και δέκα Έλληνες καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε μία έκθεση φιλίας και αλληλογνωριμίας των δύο λαών, υπό τον τίτλο «Dostluk – Φιλία». Η έκθεση που οργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας  του Δήμου Αθηναίων και το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας Αθηνών - Πειραιώς  σε συνεργασία με τις γκαλερί Artis causa της Θεσσαλονίκης και Τεχνοχώρος Art Gallery της Αθήνας, φιλοξενείται,  από 15 έως 26 Φεβρουαρίου 2013, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.
Το έργο Βόσπορος του Τούρκου καλλιτέχνη Mustafa Özel
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Mustafa Özel, Füruzan Şimşek,  Ayşecan Kurtay,  Arda Yalkın,   Hande Şekerciler,  Didem Ünlü,  Beyza Boynudelik, Μιχάλης Αρφαράς,  Στάθης Βατανίδης ,  Άρις Γεωργίου, Μανόλης Γιανναδάκης, Βασίλης Καρακατσάνης, Γιάννης Κουτρούλης, Αλεξάνδρα Μαράτη, Σταύρος Παναγιωτάκης, Γιώργος Τσακίρης, Δήμητρα Χανιώτη.

Ο Φωτογράφος Σταύρος Τσακιρίδης μαζί με την  Πρόξενο της Τουρκίας Nurdan Altuntaş και τους καλεσμένους
Νέοι καλλιτέχνες που ζουν κι εργάζονται στην Κωνσταντινούπολη, με διαφορετικά εκφραστικά μέσα ο καθένας, αντλούν την έμπνευσή τους από τη νοσταλγική ατμόσφαιρα της Πόλης. Ένας πηγαίος συνδυασμός μιας σύγχρονης γραφής με την παράδοση της Ανατολής, βαριά σε μύθους, ιστορία, συναισθήματα και τεχνοτροπίες. Η σύγχρονη τέχνη ανθεί στην Τουρκία, κατά έναν περίεργο όμως τρόπο, αφομοιώνεται μέσα στο κλίμα της χώρας και αποκτά έναν ιδιαίτερο, προσωπικό, έως και αναγνωρίσιμο χαρακτήρα.

Τρεις Τούρκοι καλλιτέχνες με την δική μας Δήμητρα Χανιώτη
Παράλληλα δέκα γνωστοί  Έλληνες καλλιτέχνες πλαισιώνουν και στηρίζουν την έκθεση αυτή και με τη δική του καλλιτεχνική γραφή ο καθένας απαντά και υποδέχεται τους φιλοξενούμενους φίλους μας.

Η Hande Şekerciler ποζάρει δίπλα στο έργο της
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Muhsin Bilge.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013, και παραβρέθηκε πλήθος κόσμου.

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων: Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, τηλ.: 210 72 24 028
Στάση ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής      
                                   
 Ώρες λειτουργίας: Τρίτη  – Σάββατο:  10.00 –20.00, Κυριακή  10.00 – 14.00

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ημερομηνία: 
Παρ, 15/02/2013 - 10:00 - Τρι, 26/02/2013 - 20:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...