Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Οι εκδόσεις Ψυχογιός κάνουν άνοιγμα στην τουρκική αγορά

Εδώ και 4 περίπου μήνες έχει ξεκινήσει η εκδοτική δραστηριότητα των Εκδόσεων Ψυχογιός στην Τουρκία.

Ο νεοσύστατος εκδοτικός οίκος που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη ονομάζεται Pena Yayinlari και μέσα στο 2013 θα φιλοξενεί στον κατάλογό του τα πρώτα 25 βιβλία του.

Μάλιστα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον στον πολυχώρο πολιτισμού «Ιανός», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οι εκδότες και η ιστορία τους. Το παρόν και το μέλλον», πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Ο ιδρυτής του εκδοτικού οίκου Θάνος Ψυχογιός, με έκδηλη συγκίνηση, εξιστόρησε την πορεία της εταιρίας από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, ανέλυσε το σύγχρονο εκδοτικό τοπίο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος του βιβλίου. Ακολούθησε η… δεύτερη γενιά των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ, με τον Χάρη Ψυχογιό να επικεντρώνει την ομιλία του στη σχέση του εκδοτικού οίκου με τις νέες τεχνολογίες, το ηλεκτρονικό βιβλίο και τη θέση του στην αγορά, ενώ η Πένυ Ψυχογιού μίλησε για την ίδρυση του νέου εκδοτικού οίκου «PENA YAYINLARI», με έδρα την Κωνσταντινούπολη, που εδώ και μερικούς μήνες ξεκίνησε τη δραστηριότητά του και από τον οποίο μέσα στο 2013 θα εκδοθούν 25 βιβλία. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Νίκος Ψυχογιός, ο οποίος μίλησε για την εγχώρια αγορά του βιβλίου, το πόσο έχει επηρεάσει η γενικότερη κρίση τον κλάδο και τις βλέψεις του εκδοτικού οίκου για μέλλον.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν γνωστοί συγγραφείς, που συνεργάζονται με τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, όπως η Λένα Μαντά, η Ελένη Τσαμαδού, η Πασχαλία Τραυλού, ο Δημήτρης Στεφανάκης, ο Φίλιππος Φιλίππου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...