Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Τον Ερντογάν θα συναντήσει ο Αβραμόπουλος στην Άγκυρα

Στην Άγκυρα βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας. Στη μία το μεσημέρι ο κ. Αβραμόπουλος θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου παρουσία των γενικών γραμματέων του ελληνικού και του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κυρίων Βασίλη Κασκαρέλη και Φεριντούν Σινιρλίογλου. Οι κύριοι Αβραμόπουλος και Νταβούτογλου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα έχουν και κατ' ιδίαν συνάντηση.

Στις συνομιλίες αναμένεται να τεθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας -Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου στην Τουρκία.

Οι κύριοι Αβραμόπουλος και Νταβούτογλου αναμένεται να οριστικοποιήσουν την ατζέντα των συνομιλιών που θα έχουν στις 5 Μαρτίου οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών Αντώνης Σαμαράς και Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά τις συνομιλίες στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Αβραμόπουλος θα γίνει δεκτός από τον Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν, όπως είχε συμβεί και τον Οκτώβριο του 2012 κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Νταβούτογλου στην Αθήνα ο οποίος είχε συναντηθεί και με τον κ. Σαμαρά.

Μετά τις συνομιλίες με τους κυρίους Ερντογάν και Νταβούτογλου, ο κ. Αβραμόπουλος και τα μέλη της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας που παραθέτει προς τιμήν τους ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Η ολιγόωρη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα ολοκληρώνεται στις 16.30 το απόγευμα της Παρασκευής οπότε και έχει προγραμματιστεί κοινή συνέντευξη τύπου με τον κ. Νταβούτογλου.
              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...