Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε σύγκρουση με το PKK

A member of the armed organization PKK.
 (Photo credit: Wikipedia)
Tρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα σε μάχες με Κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη νότια Τουρκία, έγινε γνωστό από επίσημες τοπικές πηγές.
Οι τρεις στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στις 07:45 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) από «μέλη της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης» -διατύπωση που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το PKK-- ενώ συμμετείχαν σε μια επιχείρηση σε δασώδη περιοχή στα όρη Αμανός, στην επαρχία Χατάι.
Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε πως κατά τη σύγκρουση σκοτώθηκαν και τέσσερις αντάρτες του PKK, ενώ τραυματίστηκε επίσης ένας στρατιώτης, όμως η πληροφορία αυτή δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθεί.
Μια μεγάλη επιχείρηση διεξάγεται στην περιοχή για να εντοπισθούν και να εξουδετερωθούν οι αντάρτες, έγινε γνωστό από το γραφείο του κυβερνήτη με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στο Ίντερνετ.
Σε ένα άλλο επεισόδιο, ένας επαρχιακός ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος AKP του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε αργά χθες έξω από την κατοικία του στο Σιρνάκ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...