Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Τουρκία: Κατηγορίες κατά Ισραηλινών στρατηγών για το "Mavi Marmara"

Mavi Marmara
Mavi Marmara (Photo credit: Wikipedia)
Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα να απαγγείλει κατηγορίες κατά Ισραηλινών στρατηγών για τη δολοφονία εννέα ατόμων σε τούρκικο πλοίο που επεδίωκε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας το 2010, μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη ενέκρινε το κατηγορητήριο κατά τεσσάρων αποστρατων όπως μεταδίδει το πρακτορείο. Μεταξύ αυτών είναι και ο Gabi Ashkenazi, πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, αναφέρει το Dow Jones επικαλούμενο πληροφορίες του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Anatolian.

Οι τέσσερις υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί αντιμετωπίζουν την κατηγορία της "υποκίνησης" της επίθεσης, ενώ το δικαστήριο απαγγείλει επίσης κατηγορίες κατά των Ισραηλινών στρατιωτών που επιτέθηκαν στο πλοίο, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Το Μάιο του 2010 οι ναυτικές δυνάμεις του Ισραήλ αναχαίτισαν στολίσκο έξι πλοίων που επεδίωκε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας. Στην επιχείριση των ισραηλινών κομάντο στο τελευταίο και μεγαλύτερο πλοίο, το Mavi Marmara, εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.


Πηγή:www.capital.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...