Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Μέτκα: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή μονάδας στην Τουρκία

Η METKA βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου κατασκευής σταθμού ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου με συνολική ισχύ 870 MW του αυστριακού ενεργειακού ομίλου OMV, στη Σαμψούντα της Τουρκίας.

Η σύμβαση έργου «με το κλειδί στο χέρι» (turn-key EPC contract) που υπεγράφη το 2010 υλοποιήθηκε από τη ΜΕΤΚΑ Α.Ε. σε κοινοπραξία με την 100% θυγατρική της ΜΕΤΚΑ στην Τουρκία, Power Projects Limited. Κύριος του έργου είναι ο κορυφαίος αυστριακός ενεργειακός όμιλος OMV.

Το έργο στη Σαμψούντα αφορά την κατασκευή σταθμού ηλεκτροπαραγωγής τελευταίας τεχνολογίας με καύσιμο φυσικό αέριο, ο οποίος συνδυάζει υψηλή απόδοση και λειτουργική ευελιξία - στοιχεία απαραίτητα για προσοδοφόρα συμμετοχή στην τουρκική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Το αντικείμενο εργασιών της METKA κάλυψε όλο το εύρος των εργασιών μελέτης, προμήθειας εξοπλισμού και κατασκευής του σταθμού, που αποτελείται από δύο μονάδες συνδυασμένου κύκλου επί ενός άξονα (2 x 109FB), τεχνολογίας General Electric. Στην εγκατάσταση έχει γίνει πρόβλεψη για χώρους επέκτασης και έχουν εγκατασταθεί οι υποδομές που επιτρέπουν την τοποθέτηση τρίτης μονάδας στο μέλλον.

Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής διαθέτει σύστημα άμεσης ψύξης με κυκλώματα θαλάσσιου ύδατος, το οποίο αντλείται από τον Εύξεινο Πόντο. Τα σχετικά έργα ψύξης και τα αντίστοιχα θαλάσσια έργα, που επίσης ολοκληρώθηκαν με επιτυχία από τη ΜΕΤΚΑ, αποτέλεσαν το πλέον απαιτητικό τμήμα του έργου.

Απόρροια της επιτυχημένης ολοκλήρωσής του είναι η επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων από τα συμβαλλόμενα μέρη και η έκδοση και η υπογραφή του πιστοποιητικού προσωρινής παραλαβής του σταθμού παραγωγής.

Η METKA επιθυμεί με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσει τον όμιλο OMV, ως κύριο του έργου, για την εξαιρετική συνεργασία καθ' όλη τη διάρκεια του έργου, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η κατασκευή ενός σταθμού παραγωγής ενέργειας τελευταίας τεχνολογίας, ο οποίος υποστηρίζει αποτελεσματικά τόσο τις ενεργειακές ανάγκες, όσο και την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...