Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Για πρώτη φορά τιμήθηκε η επέτειος της καταστροφής της Σμύρνης στον τόπο που συνέβη


Για πρώτη φορά μετά την καταστροφή της Σμύρνης τελέσθηκε μνημόσυνο σε ορθόδοξο Ναό της πόλης για τα θύματα της καταστροφής, την μέρα της μαύρης επετείου.


Ο Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη μαζί με τους αρχιμανδρίτες Κύριλλο Συκή και Δωρόθεο Παπαγγελή τέλεσαν το Σάββατο, στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, Θεία Λειτουργία για την Ύψωση του Τίμιου Σταυρού.


Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο για όλους εκείνους τους Ρωμηούς που έχασαν τη ζωή τους στα φονικά γεγονότα του Σεπτεμβρίου του 1922 στη γη που ποτίστηκε με το αίμα τους.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν μέλη του προσωπικού του ελληνικού προξενείου της Σμύρνης καθώς και αρκετοί αξιωματικοί από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ.


Αξίζει να σημειωθεί πως με απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου το καλοκαίρι, για πρώτη φορά μετά το 1922 ορίσθηκε εφημέριος στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής στην Σμύρνη όπου πλέον κάθε Κυριακή τελούνται Λειτουργίες από τον Αρχιμανδρίτη Κύριλλο Συκή.

Το Σάββατο μετά την Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και την βάπτιση ενός μωρού από την Μυτιλήνη.

Κείμενο
Λουδάρος Ανδρέας
Φωτογραφίες
ΔΟΓΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...