Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Παπούλιας: Η Τουρκία δεν συνεργάζεται και προσβάλλει την Ευρωπαϊκή Ένωση

Για την επιθετική στάση της Τουρκίας στα ελληνοτουρκικά αλλά και στο Κυπριακό μίλησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας κατά την συνάντηση που είχε με την υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή.

«Απορώ με την πολιτική της Τουρκίας. Ενώ της δόθηκε μια ευκαιρία τώρα με την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας να κάνει κάτι καλύτερο, εντούτοις έδειξε έναν εαυτό – όχι ότι δεν τον γνωρίζαμε...», είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά της η Κύπρια υπουργός Εξωτερικών, έκανε λόγο για μία ευκαιρία που δόθηκε στην γειτονική χώρα να συνεργαστεί με έναν από τους βασικότερους ευρωπαϊκούς θεσμούς. «Γιατί δεν μιλάμε για συνεργασία με την Κύπρο, μιλάμε για συνεργασία με έναν θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτή η άρνηση της Τουρκίας είναι άρνηση για συνεργασία με την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε.

«Και δεν είναι άρνηση. Είναι μια προκλητικότητα... και μια προσβολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση», επισήμανε ο κ. Παπούλιας ο οποίος συνεχάρη την κυρία Κοζάκου - Μαρκουλλή για την προεδρία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζοντας ότι η κυπριακή κυβέρνηση έδωσε «μια απάντηση σε εκείνους που αμφέβαλαν ότι η Κύπρος θα μπορούσε να κάνει μια τέτοια Προεδρία».

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...