Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Επίθεση αυτοκτονίας στην Κων/πολη με έναν νεκρό

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι τα θύματα από την έκρηξη που σημειώθηκε την Τρίτη έξω από αστυνομικό τμήμα σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan. Σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, η έκρηξη οφείλεται σε επίθεση καμικάζι και προκάλεσε τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, περιλαμβανομένων αστυνομικών. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 11:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στη συνοικία Σουλτανγκαζί, ιστορικό προπύργιο κουρδικών και ακροαριστερών οργανώσεων στο ευρωπαϊκό τμήμα της Κωνσταντινούπολης.

Οι πέντε τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το NTV, το οποίο διευκρίνισε πως οι αρχές δημιούρησαν περίμετρο ασφαλείας στον τόπο της επίθεσης και πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει επιτόπου.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο κοντά στον τόπο της έκρηξης και απευθύνονται εκκλήσεις στον πληθυσμό για να δώσει αίμα.


Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Πραγματοποιήθηκε πάντως μέσα σ’ ένα πλαίσιο εντατικοποίησης των μαχών από την αρχή του καλοκαιριού μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη νοτιοανατολική Ανατολία όπου ζουν κυρίως Κούρδοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...