Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Τουρκικές επιθέσεις κατά του PKK

A member of the armed organization PKK.
Image via Wikipedia
Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν σήμερα πέντε Κούρδους αντάρτες που κρύβονταν σε ένα σπήλαιο στην επαρχία Μπατμάν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, την ίδια ώρα που πολεμικά αεροσκάφη έβαλαν εναντίον στόχων στο βόρειο Ιράκ.

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του στρατού ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις στέφθηκαν με επιτυχία και τα αεροσκάφη επέστρεψαν στη βάση τους, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ένας εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), ο Μπαχτιάτ Ντογάν, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκαν σποραδικοί βομβαρδισμοί σε ορεινή περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν.

«Από χθες γίνονται βομβαρδισμοί στις κοινότητες Ζαμπ και Αμπτσίν, στα βορειοανατολικά του Ντοχούκ, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε πληροφορίες για τυχόν θύματα», είπε.

Στις 29 Δεκεμβρίου 35 Κούρδοι χωρικοί σκοτώθηκαν κοντά στα σύνορα με το Ιράκ σε αεροπορική επιδρομή του τουρκικού στρατού. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές τα θύματα δεν ήταν αντάρτες αλλά λαθρέμποροι που μετέφεραν με μουλάρια διάφορα είδη, κυρίως τσιγάρα και καύσιμα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...