Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Εκατόν εννέα συλλήψεις σε μεγάλη επιχείρηση κατά του PKK στην Τουρκία

A member of the armed organization PKK.
Image via Wikipedia
Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 109 πρόσωπα στη διάρκεια μιας νέας μεγάλης έκτασης επιχείρησης που οργανώθηκε σήμερα στην Τουρκία εναντίον κύκλων ύποπτων για συνεργασία με τους Κούρδους αντάρτες, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή επικαλούμενο τις δικαστικές αρχές.

Ομάδες αστυνομικών εισέβαλαν στα γραφεία ορισμένων συνδικάτων και στις κατοικίες ηγετών τους στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα, το Ντιγιάρμπακιρ και σε μια εικοσαριά άλλες πόλεις, διευκρίνισε το Ανατολή.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε γραφεία συνδικάτων, ιδιαίτερα αυτών που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των δημοτικών εργατών, και κατέσχεσαν μερικά έγγραφα, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Οι περισσότερες από τις συλλήψεις (42) έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το Ανατολή.

Η αστυνομική επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας δικαστικής επίθεσης εναντίον της KCK (Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων).

Η KCK είναι μια παράνομη οργάνωση και οι τουρκικές αρχές την υποψιάζονται ότι είναι ο πολιτικός κλάδος του ένοπλου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), που πολεμάει από το 1984 εναντίον της κεντρικής εξουσίας.

Οι αρχές κατηγορούν την KCK ότι θέλει να υποκαταστήσει το τουρκικό κράτος σε τοπικές κοινότητες στις επαρχίες όπου πλειοψηφούν οι Κούρδοι, δημιουργώντας μια διοικητική δομή παράλληλη με τους επίσημους θεσμούς.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...