Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014

Γεροντόπουλος: Οι Τούρκοι να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις του στην Ίμβρο

«Είναι νομίζω καιρός τα λόγια και οι υποσχέσεις της τουρκικής πλευράς να μετουσιωθούν σε απτά αποτελέσματα, με συγκεκριμένες πράξεις» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών


Την υποχρέωση τη Τουρκίας να υλοποίησει όσα έχει υποσχεθεί για το θέμα της Ίμβρου επισήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Άκης Γεροντόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.


«Είναι νομίζω καιρός τα λόγια και οι υποσχέσεις της τουρκικής πλευράς να μετουσιωθούν σε απτά αποτελέσματα, με συγκεκριμένες πράξεις» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών και αρμόδιος σε θέματα ομογένειας.

Ο κ. Γεροντόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου στην Ίμβρο, που έγινε πλέον πραγματικότητα φέτος, έστω και με τέσσερις μαθητές, επισημαίνοντας όμως ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν στο νησί, όπως «το ζήτημα των περιουσιών που είναι άμεσο και πολύ σοβαρό, η διαφύλαξη στο ακέραιο των περιουσιών των Ιμβρίων, καθώς επίσης και η ρύθμιση του ζητήματος της απόδοσης της τουρκικής υπηκοότητας στους δικαιούχους».

«Το Υπουργείο Εξωτερικών και εγώ προσωπικά» κατέληξε ο υφυπουργός «είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες των δικών σας προσπαθειών, όπως και όλων των Ιμβρίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...