Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης: Επιχειρηματικές επαφές σε Αφιόν Καραχισάρ-Σμύρνη

Απόλυτα επιτυχής κρίνεται από τους διοργανωτές η πρόσφατη επιχειρηματική αποστολή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στην Τουρκία. Η αντιπροσωπεία του ΕΕΘ βρέθηκε στο Αφιόν Καραχισάρ και στη Σμύρνη, όπου πραγματοποίησε επαφές με εκπροσώπους των επιμελητηρίων και των τοπικών αρχών, ενώ οι επιχειρηματίες οι οποίοι συμμετείχαν είχαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με συναδέλφους τους και εξέτασαν τις δυνατότητες απευθείας συνεργασιών.

Στο Αφιόν Καραχισάρ τα μέλη της ελληνικής αποστολής επισκέφτηκαν το τοπικό επιμελητήριο (φωτογραφία) και παρακάθησαν σε γεύμα με τις αρχές της περιοχής. Πρόκειται για πόλη της κεντρικής Τουρκίας με έντονη βιομηχανική δραστηριότητα, που εξελίσσεται ταχύτατα και σε σημαντικό τουριστικό κέντρο, κυρίως λόγω των πολλών ιαματικών πηγών που υπάρχουν στην περιοχή. Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να συμβάλει και το νέο αεροδρόμιο του Αφιόν Καραχισάρ, που θα εγκαινιαστεί στις 15 Νοεμβρίου.

Στη Σμύρνη η αποστολή του ΕΕΘ επισκέφτηκε το Εμπορικό Επιμελητήριο, καθώς και το Επιμελητηριακό Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της πόλης, ενώ τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου συναντήθηκαν και με το δήμαρχο της πρωτεύουσας της Ιωνίας.

Ο τουρισμός, οι μεταφορές, τα δομικά υλικά, τα τρόφιμα και οι υπηρεσίες βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών της ελληνικής αποστολής, ενώ τα τουρκικά επιμελητήρια εξέφρασαν την επιθυμία για συνεργασία με το ΕΕΘ στο πεδίο των κοινοτικών προγραμμάτων, καθώς οι γείτονες αναγνωρίζουν το υψηλό επίπεδο της τεχνογνωσίας των Ελλήνων στο συγκεκριμένο πεδίο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...