Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Τουρκία: Άγνοια για τους ισχυρισμούς του Γιλμάζ δηλώνει η Άγκυρα

Έκθετο αφήνει η Άγκυρα τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ και την εκ των υστέρων προσπάθεια του να αντιστρέψει τις αρχικές δηλώσεις του για εμπρηστική δράση Τούρκων πρακτόρων σε ελληνικά δάση, ισχυριζόμενος ότι εννοούσε δράση Ελλήνων πρακτόρων.

Μετά την απόπειρα ανασκευής από τον ίδιο τον Μ. Γιλμάζ, ο Τούρκος υπουργός Δασών Βεϊσέλ Έρογλου έκανε δηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι το υπουργείο του δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με τους νέους ισχυρισμούς του πρώην πρωθυπουργού περί ελληνικής ανάμειξης σε εμπρησμούς στην Τουρκία. Υποστήριξε, πάντως, πως "το θέμα πρέπει να ερευνηθεί", αλλά συμπλήρωσε πως ρώτησε τον γενικό διευθυντή δασών και "δεν υπάρχει επ’ αυτού ούτε καν πληροφορία".

"Δεν ξέρω ποιος ήταν ο σκοπός του Γιλμάζ", είπε ο Έρογλου και πρόσθεσε: "Δεν έχουμε τέτοια πληροφορία. Θα πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος. Η περίοδος 1994-1997 είναι αυτή κατά την οποία είχαν γίνει οι περισσότερες πυρκαγιές στα παράλια της Μεσογείου. Με αυτήν συμπίπτει και η περίοδος που αναφέρει ο Γιλμάζ. Θα πρέπει να ερευνηθεί. Σε καιρό πολέμου, οι μυστικές υπηρεσίες προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, αλλά δεν γνωρίζω αν γίνεται αυτό και σε καιρό ειρήνης. Αυτό όμως είναι θέμα στρατιωτικής κατασκοπείας. Το υπουργείο μας δεν είναι μέρος του θέματος αυτού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...