Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Αλαζονεία και προκλητικότητα καταλογίζει στην Τουρκία ο Δ. Χριστόφιας

Για αλαζονεία, επιθετικότητα και προκλητικότητα, κατηγόρησε την Αγκυρα ο Κύπριος πρόεδρος, Δ. Χριστόφιας, αναφερόμενος στις τουρκικές απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Χριστόφιας τόνισε ότι η τουρκική προκλητικότητα κορυφώνεται με αφορμή τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για ανεύρεση υδρογονανθράκων. Σημείωσε ακόμη ότι τα πρόσφατα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπερασπίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και αποτελούν σαφή απάντηση στις τουρκικές μεθοδεύσεις.

Πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα τα συμπεράσματα καθιστούν για ακόμα μια φορά ξεκάθαρο στην Τουρκία ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα ασκήσει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν αναγνωρίζεται στην Τουρκία κανένα δικαίωμα επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Ένωσης.

Οσον αφορά στην πορεία των απευθείας διαπραγματεύσεων, ο πρόεδρος Χριστόφιας επισήμανε ότι «δεν είμαστε ικανοποιημένοι», αφού, όπως εξήγησε, η τουρκοκυπριακή ηγεσία υπό τον κ. Ερογλου «υποβάλει θέσεις και προτάσεις οι οποίες οδηγούν σε στασιμότητα ακόμη και σε πισωγύρισμα στις διαπραγματεύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...