Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Επεισόδια σε διαδήλωση κατά της λογοκρισίας στο Διαδίκτυο στην Κωνσταντινούπολη

Δακρυγόνα και εκτοξευτήρες νερού χρησιμοποίησε η Τουρκική Αστυνομία για να διαλύσει εκατοντάδες διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη που αντιδρούν στο νέο νόμο για τον έλεγχο του Διαδικτύου.


Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στις παρυφές της πλατείας Ταξίμ φωνάζοντας «Κάτω τα χέρια από το Ιντερνέτ μου».


Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας εμπόδισαν την είσοδό τους στην πλατεία και τους ώθησαν προς τη μεγάλη πεζοδρομημένη λεωφόρο Ιστικλάλ. Την ίδια ώρα οι διαδηλωτές έριχναν προς το μέρος τους πυροτεχνήματα.

Ο νέος νόμος, για τον οποίο εκκρεμεί η έγκριση του προέδρου, επιτρέπει στην αρχή Τηλεπικοινωνιών TIB) να μπλοκάρει χωρίς δικαστική απόφαση δικτυακούς τόπους με πληροφορίες που «προσβάλλουν την ιδιωτική ζωή» ή θεωρείται πως συνιστούν διάκριση.

Η TIB θα μπορεί επίσης να απαιτεί από τους πάροχους πρόσβασης οποιαδήποτε πληροφορία για τους ιστότοπους που επισκέπτεται ένας χρήστης και να τους αποθηκεύει για δύο χρόνια.

Οι αντίπαλοι του νομοσχεδίου κάλεσαν ομόφωνα τον αρχηγό το κράτους Αμπντουλάχ Γκιούλ να μην το υπογράψει και να το αναπέμψει στο κοινοβούλιο.

Ο Ερντογάν πλήττεται από ένα πολύκροτο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο στις παραμονές των τοπικών εκλογών του Μαρτίου και ενόψει των προεδρικών εκλογών του ερχόμενου Αυγούστου. Ως αντίδραση, ο Πρωθυπουργός διέταξε μαζικές και χωρίς προηγούμενο εκκαθαρίσεις στην αστυνομία και τη δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...