Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Άγκυρα: Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων εναντίον πορείας φοιτητών -26 προσαγωγές

Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων αερίων το Σάββατο για να απωθήσει τη διαδήλωση περίπου 100 φοιτητών στο κέντρο της Άγκυρας εναντίον της εκχέρσωσης δέντρων σε έναν χώρο του πανεπιστημίου για να προχωρήσει ένα αμφιλεγόμενο οδικό έργο. Άνδρες της αστυνομίας μάλιστα προχώρησαν σε αρκετές προσαγωγές. 

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αριστερής φοιτητικής οργάνωσης Gen-Der, η οποία οργάνωσε την κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι, 26 από τους συμμετέχοντες στην διαδήλωση συνελήφθησαν από άνδρες μονάδων αντιμετώπισης ταραχών καθώς προσπαθούσαν να κάνουν μια πορεία προς το χώρο του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Μέσης Ανατολής από το κέντρο της Άγκυρας.

Οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να φυτέψουν δένδρα στον κήπο ενός δημόσιου κτιρίου, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Gen?-Der στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι η αστυνομία τους εμπόδισε να το πράξουν.

Εδώ κι εβδομάδες σημειώνονται σποραδικές διαδηλώσεις στην Άγκυρα και εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε άλλες πόλεις εναντίον του σχεδίου να περάσει ένας δρόμος διαμέσου του χώρου του πανεπιστημίου, ένα αμφιλεγόμενο έργο που σχεδιάζει ο δήμος της τουρκικής πρωτεύουσας για να αποσυμφορήσει την κίνηση στο οδικό δίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...