Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Εργοστάσιο στην Τουρκία από την Αλουμύλ


Στη δημιουργία μονάδας στην Τουρκία προχωρεί η βιομηχανία επεξεργασίας αλουμινίου Αλουμύλ.
Η εταιρεία με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο αναφέρει πως έχει έρθει σε συμφωνία με την τουρκική εταιρεία Has Metal για την ίδρυση μονάδας παραγωγής στη γειτονική χώρα, αλλά επισημαίνει ότι περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν με την τυπική επισημοποίηση της συμφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική εταιρεία θα ελέγχει το 51% της νέας μονάδας η οποία θα διαθέτει δύο γραμμές διέλασης αλουμινίου, μια γραμμή ηλεκτροστατικής βαφής και μία γραμμή ανοδίωσης.

Ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει ότι η νέα μονάδα θα τεθεί σε λειτουργία τον Απρίλιο του 2014.

Η Αλουμύλ διαθέτει ήδη παραγωγικές εγκαταστάσεις σε Κιλκίς, Σέρρες, Κομοτηνή, Ξάνθη, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Βοσνία και Αλβανία και αποτελεί σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά βιομηχανικά συγκροτήματα στην Ευρώπη για ολοκληρωμένα συστήματα αλουμινίου.

Διαθέτει 20 θυγατρικές εταιρείες, εκ των οποίων οι 18 βρίσκονται στο εξωτερικό (Ευρώπη, Βαλκάνια, Μ. Ανατολή). Η μητρική εταιρεία ιδρύθηκε το 1988 και είναι εισηγμένη στο Χ.Α. από το 1998. Οι πωλήσεις του ομίλου ξεπέρασαν το 2012 τα 198 εκατ. ευρώ και τα λειτουργικά κέρδη τα 9,5 εκατ. ευρώ.


Πηγή: TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...