Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ο Σαρκοζί καλεί τον Ερντογάν να «λογικευτεί»

Nicolas Sarkozy
Image via Wikipedia
Έκκληση προς τον Ταγίπ Ερντογάν απευθύνει ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολα Σαρκοζί προκειμένου να μην λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις το θέμα με το γαλλικό νομοσχέδιο ποινικοποίησης της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων, και να επικρατήσει η λογική.

Την Δευτέρα η γαλλική Γερουσία θα εξετάσει το επίμαχο νομοσχέδιο το οποίο είχε προακέσει σειρά αντιδράσεων από την Τουρκία, οι πολιτικοί τςη οποίας θεώρησαν πως η κίνηση αυτή είναι ενάντια στο τουρκικό έθνος.

«Εύχομαι να υπερισχύσει η λογική και να συνεχιστεί ο διάλογος, όπως αρμόζει μεταξύ δύο χωρών που είναι σύμμαχοι και εταίροι», αναφέρει ο Σαρκοζί στην επιστολή του.

Ο Γάλλος πρόεδρος προσπάθησε να διαβεβαιώσει τον Τούρκο πρωθυπουργό ότι «αυτό το νομοσχέδιο δεν αναφέρεται συγκεκριμένα σε ένα κράτος ή έναν λαό», ενώ εκφράζει στην επιστολή την ελπίδα «η Τουρκία να αναλογιστεί τα κοινά συμφέροντα που συνδέουν τις δύο χώρες και τους δύο λαούς μας».

Το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων υιοθετήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου από τη γαλλική βουλή και αν η γερουσία το ψηφίσει χωρίς τροποποιήσεις θα τεθεί σε ισχύ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...